Powered By Blogger

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τα πρόσωπα




 Τα κεντρικά πρόσωπα είναι η Κάτια κι ο Σορίν και το Πιάνο.
Ο Τολστόι σε μια από τις συναντήσεις του με τον Α. Τσέχωφ
  Στο βιβλίο ωστόσο, εμφανίζεται πλήθος προσώπων, καταθέτοντας το καθένα απ’ αυτά κομμάτι από την προσωπική του ιστορία. Επινοήθηκαν είτε για να πλαισιώσουν τα κεντρικά πρόσωπα και να φωτίσουν πλευρές της ζωής τους είτε γιατί η προσωπική τους ιστορία είναι μια ψηφίδα που θα μας μεταφέρει στο κλίμα της άγνωστης για το σήμερα εποχής.
  Τόλμησα να εντάξω σπουδαία πρόσωπα της Ρωσίας εκείνης της περιόδου, γιατί ήταν καθοριστική η συμβολή τους στην αφύπνιση του λαού τους για κοινωνική απελευθέρωση.



Η Γιάσναγια Πολιάνα



Ο Τολστόι, ο γίγαντας της ρώσικης λογοτεχνίας,θα μας ανοίξει το σπίτι του στην Γιάσναγια Πολιάνα, όπου συνεχίζει να ζει μακριά από ανόητες συναθροίσεις της τάξης του, αλλά σε πλήρη συγγραφική δραστηριότητα και ανατρεπτική δράση ενάντια στην απολυταρχική και σκοταδιστική Ρωσία.


Το γραφείο του Τολστόι στη Γιάσναγια Πολιάνα














  Ο Λένιν,το Νοέμβριο του 1905, πράγματι είχε επιστρέψει κρυφά στην Ρωσία. Σε όλη την παράνομη ζωή του είχε χρησιμοποιήσει 97 ψευδώνυμα. Το Ουίλιαμ Φρέι ήταν ένα απ' αυτά. Η συνωμοτική συνάντηση και συνεδρίαση σε μια γειτονιά της Μόσχας με τον ίδιο παρόντα, είναι επινοημένη, αλλά               

δεν απέχει πολύ απ' αυτές που σίγουρα θα είχε πάρει μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου